Бурштиновий янгол чекає на благодійників

Національний конкурс «Благодійна Україна» – на фінальній стадії. До закінчення терміну подання заявок залишилося трохи більше 20 днів. Благодійники, які стануть переможцями конкурсу, отримають  унікальну статуетку – бурштинового янгола. Цю нагороду нещодавно затвердив Оргкомітет Національного конкурсу. Про це повідомив на брифінгу Національної ради 30 січня запрошений гість – голова Оргкомітету конкурсу, президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

«Янгол Добра» отримають переможці «Благодійної України» у всіх десяти основних і трьох спеціальних номінаціях конкурсу. Також почесними дипломами планується нагородити лауреатів конкурсу.

Бурштиновий янгол – спільна розробка Асоціації «Український бурштиновий світ» і українських майстрів. Уже є домовленість про співпрацю з авторами статуетки та дозвіл на її використання як нагороди переможцям конкурсу.

«Благодійна Україна» – це не просто конкурс із відзначення кращих благодійників, – переконаний голова Оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук. – Вперше буде відзначено і тих, хто вміє ефективно використовувати благочинну допомогу, системно і прозоро працювати з благодійниками. Ми формуємо майданчик для обміну досвідом, налагодження партнерства, напрацювання шляхів ефективної доброчинної роботи. Ми б хотіли, аби «Благодійна Україна» стала «благодійним Оскаром».

Асоціація благодійників і Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення співпрацюють у проведені конкурсу «Благодійна Україна» згідно з укладеним Меморандумом про співробітництво.

Голова медіа-ради конкурсу, заступник голови Національної ради Лариса Мудрак зазначає: «Благочинні  ініціативи – це наша спільна відповідальність. Їх треба підтримувати, допомагати, аби ця справа – благодійництво в Україні – набула нового звучання. На мою думку, треба, щоб про людей, які вкладають у це душу, свій час і можливості, знало суспільство. Хоч я дотримуюсь принципу, що про добрі справи не треба говорити голосно, бо вони часто кажуть самі за себе, але часом необхідно, щоб про них знали, підтримували, наслідували…  Велика роль у цьому належить медіа. Я знаю, що в соціальних мережах, в інтернет-середовищі з’являється дуже багато гарних самостійних ідей з приводу благодійництва, підтримки, пошуку. І тому про це варто говорити для того, щоби знову ж таки знати, сприяти  і допомагати».

Засновник конкурсу – Асоціація благодійників України – закликає  активно подавати заявки. Адже витрачені 15-20 хвилин часу на її оформлення можуть принести не лише перемогу в конкурсі, а й визнання в спільноті благочинців. Конкурсні заявки можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації, зацікавлені у розвитку та популяризації таких ініціатив.

У Національному конкурсі «Благодійна Україна» можуть брати участь благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2012 року. Для участі в конкурсі необхідно подати в Оргкомітет заявку відповідної форми, яка розміщена на веб-сайті Асоціації благодійників України www.vboabu.org.ua, або отримати за запитом на адресу: [email protected]. Заповнену конкурсну заявку слід надіслати електронною поштою на зазначену адресу. До заявки можна додати скановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або перебіг реалізації благодійного проекту.

Визначення переможців триватиме з 20 лютого по 10 березня 2013 року. Урочиста церемонія нагородження відбудеться в Києві в середині березня 2013 року.

За матеріалами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення