До 1 березня триває прийом заявок на національний та регіональні конкурси “Благодійна Україна”

До 1 березня 2020 року триває прийом заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна – 2019». Конкурс  проходить щорічно ( з 2007 року) і його часовими рамками є календарний рік. У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2019 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку та у форматі word надіслати на офіційну електронну адресу конкурсу: [email protected] до 1 березня 2020 року (включно). До неї також доцільно додати фотографії (не більше 5-10 шт.), лінки на інформацію про благодійну чи волонтерську діяльність учасника конкурсу, що розміщена в інтернеті, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які краще характеризують діяльність учасника конкурсу.

Окрім національного конкурсу щороку оголошуються і регіональні його етапи. Цьогоріч оголошено 11 регіональних конкурсів:

Благодійна Львівщина – 2019

Благодійна Херсонщина – 2019

Благодійна Хмельниччина – 2019

Благодійна Одещина – 2019

Благодійна Вінниччина – 2019

Благодійна Донеччина – 2019

Благодійна Буковина – 2019

Благодійна Київщина – 2019

Благодійна Полтавщина – 2019

Благодійне Запоріжжя – 2019

Благодійна Миколаївщина – 2019

Оргкомітет Конкурсу визначив 24 конкурсні номінації, за якими буде проводитись відбір. Заповнюючи заявку необхідно обрати одну, або декілька номінацій під які підпадає діяльність організації чи проект:

Основні колективні номінації:

Благодійність великого бізнесу.

Благодійність середнього та малого бізнесу.

Корпоративна благодійність.

Колективне волонтерство.

Всеукраїнська благодійність.

Регіональна благодійність.

Місцева благодійність.

Благодійність в охороні здоров’я.

Благодійність в освіті та науці.

Благодійність в культурі та мистецтві.

Благодійність в соціальній сфері.

Благодійність в сфері екології та охорони довкілля.

Благодійність в захисті України.

Благодійність неурядового сектору.

«Добро починається з тебе».

Благодійна акція року.

«Платформа добра».

Індивідуальні номінації:

Благодійник року.

Волонтер року.

Меценат року.

Спеціальні номінації:

Народний благодійник.

Медіа про благодійність.

Благодійність медіа.

Допомога з-за кордону.

Детальніше про номінації.

У кожній із вищезазначених номінаціях визначатиметься по три лауреати конкурсу, переможець буде оголошений на церемонії нагородження, що відбудеться навесні 2020 року у Києві. В областях, в яких оголошені регіональні конкурси, визначатимуть переможців окремо по кожній з областей. Церемонії нагородження переможців регіональних конкурсів організовуються регіональними партнерами Асоціації благодійників України на місцях.

Відзнака переможця Національного конкурсу «Благодійна Україна» – унікальна бурштинова статуетка «Ангел добра». Лауреати, які посядуть  друге та третє місце нагороджуються спеціальними дипломами.

Кінцевий термін подачі заявок – 1 березня 2020 року (включно). Заявку можна завантажити за лінком. Детальніша інформація за телефоном: 067-164-04-11 (в робочі дні та години), e-mail: [email protected]; офіційні сайти конкурсу: http://vboabu.org.ua/http://blagoukraine.org/. Перебіг конкурсу та всі новини і повідомлення будуть відображатися на офіційних сайтах. Подані заявки проходять технічну експертизу на відповідність вимогам конкурсу. Після експертизи заявнику надійде повідомлення на e-mail, що було вказано у заявці, щодо допущення до конкурсу та порядковий номер зареєстрованої заявки.