Конкурс «Благодійна Україна» визнаний найбільш резонансною подією 2012 року

У кінці червня 2013 року Асоціація благодійників України представила «Зелену книгу української благодійності». В основу Зеленої книги покладені результати дослідження «Стан розвитку благодійності в Україні – 2012», яке проводили у квітні-травні 2013 року Асоціація благодійників та ІАЦ «Громадський простір».Організатори залучили 57 експертів у сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, відомих громадських діячів, журналістів, підприємців, науковців.

За результатами експертного опитування, Національний конкурс «Благодійна Україна» визнаний найбільш ефективною і корисною подією для розвитку та промоції благодійності у 2012 році. Перше місце за значимістю для благодійного сектора конкурс «Благодійна Україна» ділить із ухваленням Верховною Радою Закону «Про благодійну діяльність і благодійні організації».

«Зелена книга української благодійності» – це документ, що містить значний масив інформації щодо сьогоднішнього стану (2012 рік) у сфері української благодійності та має на меті розпочати процес суспільних консультацій щодо шляхів розвитку благодійності в Україні. Зелена книга, з одного боку, поєднує дворічний досвід створення Річного звіту про стан розвитку благодійності, з іншого – запроваджує новий формат публічного аналізу і моніторингу благодійного середовища. У практиці Євросоюзу Зелена книга – це документ, який містить аналіз стану у визначеній суспільній сфері і має на меті ініціювати з обумовленої тематики громадське обговорення. Як правило, факти, викладені в Зеленій книзі, постають в основі офіційної Білої книги, де результати суспільної дискусії вже узагальнені у формі практичних рекомендацій та пропозицій.

Конкурс «Благодійна Україна» заснований Асоціацією благодійників України у 2012 році. На сьогодні це єдиний діючий проект з відзначення кращих благодійників і найефективніших доброчинних ініціатив в українському благодійному просторі.

Нагадаємо, 16 квітня 2013 року було оголошено старт другого Національного конкурсу «Благодійна Україна». Вже зараз можна заповнювати конкурсну заявку, яку можна отримати на офіційному сайті Асоціації благодійників www.vboabu.org.ua та на сайті конкурсу www.blagoukraine.org, і надсилати її на адресу оргкомітету [email protected]. Також для заповнення заявки можна скористатися онлайн-формою.