На Третій Національний конкурс «Благодійна Україна» надійшло 312 заявок

Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2014» завершив збір та реєстрацію конкурсних заявок. На адресу Оргкомітету надійшло 312 заявок від благодійників з усіх куточків України. Найбільша кількість заявок – 71 – подана у номінацію «Благодійна акція (проект, програма) року». Великий «конкурс» у номінації «Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота)» – 51 заявка. У номінацію «Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація)» надійшла 41 заявка. Значна кількість заявок зареєстрована також у номінаціях «Благодійник: загальноукраїнський (у т.ч. міжнародний) благодійний фонд (організація)», «Благодійник – неурядова організація», «Благодійник – фізична особа».

За географічним параметром лідирує місто Київ (54 заявки) – адже саме у столиці сконцентровані центральні офіси багатьох організацій і бізнес-структур. Найбільшу кількість заявок дали такі області: Житомирська (31), Одеська (29), Львівська та Сумська (по 25), Дніпропетровська (23).

Цього року у конкурсі вперше проводиться оцінка за напрямами доброчинної роботи. За цим параметром отримані заявки розподілилися наступним чином: медицина – 61, освіта – 73, культура – 49, соціальна робота – 249 заявок.

На спеціальну відзнаку «Благодійник: допомога з-за кордону», оголошену за кілька днів до закінчення збору конкурсних заявок, претендують 9 доброчинців з Нідерландів, Німеччини, США, Ізраїлю, Франції, Великої Британії, Італії, Чехії.

За рішенням Оргкомітету, традиційне висування й обрання переможця у почесній номінації «Народний благодійник» за результатами 2014 року проводитися не буде.

Заявки вже розглядає Конкурсна комісія. Її склад не розголошується до кінця процедури оцінювання. До складу Конкурсної комісії, яку очолює президент Благодійного фонду анімалотерапії «Камелія» Маргарита Січкар, входять 7 осіб; до роботи комісії залучені зовнішні експерти.

Конкурсна комісія працюватиме до 6 березня, після чого Оргкомітет оголосить результати. Будуть названі три лауреати у кожній з конкурсних номінацій, в якій здійснювалося оцінювання.

Планується, що 11 березня 2015 року відбудеться прес-конференція, на якій будуть публічно повідомлені результати Національного конкурсу «Благодійна Україна» та його регіональних етапів, які цього року проходять у шести регіонах – Житомирщині, Буковині, Одещині, Запорізькому краї, Львівщині, Херсонщині.

Церемонія нагородження переможців запланована на 12 березня 2015 року. Вона пройде у приміщенні НКММК «Мистецький Арсенал».