Нагороджено найкращих благодійників Львівщини

16 березня 2017 року відбулася церемонія нагородження найкращих благодійників, благодійних організацій та благодійних проектів, що брали участь у конкурсі «Благодійна Львівщина – 2016». Традиційно церемонія нагородження пройшла у Національному театрі імені Марії Заньковецької. За роки проходження конкурсу у Львові, дана подія стала однією з основних масштабних благодійних акцій, а оголошення переможців та вручення нагород відбувається у рамках благодійних концертів. У 2015 році всі зібрані кошти на благодійному концерті були передані Національному театру імені Марії Заньковецької, для ремонту камерної сцени. У попередні роки – це були доброчинні збори на потреби важкохворих. Цього ж року, усі вилучені кошти за квитки та зібрані у благодійні скриньки під час концерту, а саме 47 тисяч 13 гривень, підуть на лікування режисера та керівника театру імені Леся Курбаса – Володимира Кучинського.

У церемонії нагородження взяли участь організатори конкурсу Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, художній керівник театру ім. Марії Заньковецької, голова Наглядової ради Федір Стригун та інші члени Наглядової ради регіонального конкурсу. У концерті взяли участь українські зірки: Брія Блессінг, Оксана Муха, Марія Копитчак, Олег Лихач та друзі: Михайло Кушлик, Іван Данило Лихач, Ігор Радванський, Октет «Орфей», Гурт «LeonVoci», Кавер-гурт «The Rohies», Оркестр Театру ім. Марії Заньковецької, під керівництвом заслуженого артиста України Богдана Мочурада. Ведучими вечора стали Мирослава Солук та Юрій Хвостенко

На відміну, від попередніх років, у цьому році оцінюванням заявок як на загальнодержавному так і на регіональних рівнях займалася Національна експертна рада із залученням декількох десятків незалежних експертів. Так, було визначено переможців у 6-ти номінаціях «Благодійної Львівщини – 2016», їх імена прозвучали зі сцени театру, саме вони стали першими у цьому році власниками «Янголів добра»:

1) У номінація « Регіональна благодійність» переможцем стала Дрогобицька міжрайонна громадська організація «Спільнота взаємодопомоги «Наша хата»;

2) У номінації « Благодійність в культурі та соціальній сфері» переможці – Отець Михайло Греділь та Ульяна Греділь;

3) У номінації «Благодійність неурядового сектору» переможець – Львівський осередок Української спілки інвалідів УСІ;

4) У номінації «Благодійна акція» 1-ше місце здобули Ельтек Ілона, Благодійний музичний проект «Коляда за життя»;

5) У номінації «Волонтер року» власником «Янгола добра» став Юрій Федечко;

6) У номінації «Благодійність у медіа» перемогу одержали Хаб “твоє місто ” (ГО “Твоє місто Львів”).

Виступаючи на цій церемонїї нагородження, Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук зазначив: «Кожен, хто присутній сьогодні на цьому концерті – уже є благодійником. Адже усі долучилися до спасіння талановитої людини – Володимира Кучинського. Це показує, що традиційно, львівська громада є організованою, згуртованою та налаштованою на добротворення».

Вітаємо переможців, всіх учасників цього благодійного дійства та дякуємо за чудову організацію конкурсу Громадській організації «Центр ділового партнерства», яка є членом Асоціації благодійників України та організатором конкурсу «Благодійна Львівщина-2016». Окрема подяка координатору цьогорічного конкурсу на Львівщині – Оксані Лисак.

У минулому році Львівщина завершувала серію фіналів регіональних конкурсів, у цьому ж році вона першою нагородила переможців. Попереду ще 5 регіональних церемоній нагороджень та традиційна центральна церемонія нагородження у Києві, яка відбудеться 29 березня у колонній залі Київської міської державної адміністрації.