Спеціальна номінація «Народний благодійник»: умови участі та механізм висунення кандидатів

Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна» оголошує про початок висунення кандидатур у номінацію «Народний благодійник». «Народний благодійник» – це одна із спеціальних номінацій Національного конкурсу «Благодійна Україна». Унікальність «Народного благодійника» у тому, що і висунення, і оцінювання номінантів на це звання делегується українцями. Народним благодійником може стати будь-яка організація чи особа, які займаються благодійністю/волонтерством в Україні. Важливим пунктом із відбору учасників до цієї номінації є у першу чергу наявність бездоганної ділової та публічної репутаціїта високих професійних якостей у сфері благодійності/волонтерства, сукупність підтвердженої інформації про особу-номінанта

Висунення кандидатів у номінацію «Народний благодійник» здійснюється наступним шляхом: на адресу конкурсу [email protected] надсилається електронний лист. В темі листа вказується: «Народний благодійник». У листі Оргкомітет конкурсу просить надати коротку біографічну довідку та характеристику діяльності організації-номінанта чи особи-номінанта; лінк на сайт, блог, чи фб.-сторінку номінанта; додати декілька світлин. Просимо звернути увагу, що біографія про номінанта та його фотографія є обов’язковою умовою участі у конкурсі. Відповідно до «Положення про Народного благодійника» без наявності усіх відповідних складових Оргкомітет залишає за собою право не  допускати номінанта до голосування без додаткового узгодження інформації з номінантом чи заявником.

Термін висунення кандидатур триває до 7 березня 2022 року (включно). Початок голосування буде відбуватись після повної реєстрації усіх заявок, що надійшли на Конкурс,  узгодження списку кандидатур Оргкомітетом Конкурсу та оприлюднення списку на сайтах. Голосування триватиме орієнтовно з 28 березня до 30 квітня 2022 року.

Оголошення переможця – після закінчення голосування та підрахунку голосів (орієнтовно на початку травня 2022 року).

Нагородження переможця відбудеться на урочистій церемонії нагородження переможців навесні 2022 року. 

НАГАДУЄМО: Народним благодійником може стати будь-яка організація чи особа, які займаються благодійністю в Україні. Визначення переможця відбувається шляхом голосування громадянами України. Особа чи організація, яка вже отримала відзнаку «Народний благодійник» більше не може подаватись у цю номінацію, її заявка не розглядатиметься.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи, незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив. УЧАСНИКАМИ (НОМІНАНТАМИ) КОНКУРСУ НЕ МОЖУТЬ БУТИ ОРГАНИ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ, ДЕПУТАТИ (детальніше див. у «Положенні про Національний конкурс «Благодійна Україна», ст. 6 «Учасники конкурсу»).

Залишайте розповіді про всіх тих, хто робить добрі справи і заслуговує на те, щоб Україна дізналася про них, а суспільство сказало йому «Дякую!».

Перед початком висунення та голосування за кандидатури просимо ознайомитись із механізмом визначення Народного благодійника:

Визначення переможців у номінації «Народний благодійник» відбувається згідно з таким механізмом:

 1. На Оргкомітет Конкурсу надходить інформація про запропоновані кандидатури на звання «Народний благодійник» (надсилається на електронну пошту: [email protected] із зазначенням у назві листа «Народний благодійник»). Обов’язковою умовою реєстрації номінанта є його коротка біографія та посилання на джерело інформації про номінанта (офіційний сайт організації, посилання на інтернет-публікацію про номінанта, біографія та фото та ін.).

2. Розміщення інформації про номінантів «Народного благодійника» на відповідній сторінці у мережі Facebook відбувається з моменту останнього дня реєстрації заявок, але не пізніше 28 березня 2022 року.

3. Організатори створюють у соціальній мережі Facebook дописи на сторінці «Народний благодійник», вільний доступ до коментарів чи перепостів на якій може мати кожен зареєстрований користувач мережі (https://www.facebook.com/NarodnyBlagodijnyk/).

4. Оргкомітет конкурсу опрацьовує інформацію про усіх поданих кандидатів та розміщує у соціальній мережі Facebook (на сторінці «Народний благодійник») усю інформацію про кандидатів на перемогу у цій номінації; формує єдиний перелік претендентів (в алфавітному порядку) та розміщує цей перелік на сайті Асоціації благодійників України www.vboabu.org.ua та на сайті Благодійна Україна http://www.blagoukraine.org для початку голосування. Оргкомітет конкурсу одночасно розміщує на сайті технічні вимоги до режиму голосування та окреме посилання на голосування.

5. Голосування за номінантів буде відбуватись у період з 28 березня по 30 квітня 2022 року включно. Голос приймається від однієї особи один раз, протягом періоду голосування. Переможцем стає номінант, що набрав найбільшу кількість голосів учасників голосування. Голос, що був про дубльований з одного мейла повторно не приймається.

6. Оголошення переможця у цій номінації – на початку травня 2022 року на прес-брифінгу (дата буде повідомлена додатково). Нагородження переможця в номінації «Народний благодійник» відбувається під час церемонії нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна».

7. З часу офіційного старту голосування до моменту закінчення збору заявок на номінацію «Народний благодійник» проводиться окрема інформаційна кампанія щодо популяризації цієї номінації в соціальних мережах та медіа.

Детальніша інформація про Конкурс на сайті: https://blagoukraine.org/

Додаткова інформація за телефоном: 067-164-04-11.

Детальніше про конкурсні номінації.

Чекаємо на ваші заявки та єднаймося заради добра!

БІЛЬШЕ ПРО КОНКУРС…