Нова номінація на конкурсі “Благодійна Україна”

За останні роки значно зросла зацікавленість суспільства до проблем екології, охорони навколишнього довкілля, зміни клімату, глобального потепління, забруднення атмосфери та світового океану, різних екологічних катастроф. Все частіше і частіше на ці проблеми наполегливо звертають увагу науковці, дослідники, громадські та благодійні організації, громадські діячі та волонтери. Увага до цього посилюється і зі сторони ЗМІ та соціально відповідального бізнесу. Всі вони, окрім пошуків вирішення даних проблем,  намагаються  донести до людей, що кожен з нас має нести відповідальність за свої дії щодо планети та перш за все, щоб кожна країна вибудувала свою стратегію і почала активно діяти, аби убезпечити планету від повного вимирання, деградації клімату.

До Асоціації благодійників України неодноразово зверталися різні організації та благодійники з проханням ввести у перелік номінацій на Національний конкурс «Благодійна Україна» номінацію, яка б відповідала за охорону довкілля. Тому Оргкомітетом конкурсу, спільно з Наглядовою радою конкурсу було вирішено ввести у цьому році до списку колективних номінацій – номінацію «Благодійність в сфері екології та охорони довкілля».

Благодійність в сфері екології та охорони довкілля – у номінації розглядаються заявки щодо   діяльності благодійників, волонтерів, благодійних, неурядових та волонтерських організацій у сфері охорони довкілля та екології.

Вручення нагород організаціям та фізичним-особам, які переймаються екологією не нове для конкурсу. На Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2015» у номінації «Благодійник – неурядова організація» перемогла акція «Зробимо Україну чистою!» громадської організації «Лет’с ду іт, Юкрейн!». Акція проходила протягом 2015 року у всіх областях України, під час акції було прибрано 2 832 локації та зібрано 1 790 тонн сміття. На Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2018» спеціальну відзнаку конкурсу отримав Дмитро Олійник, який, разом з волонтерами, допомагав висаджувати дерева після видобування бурштину.

Заявки на Національний конкурс «Благодійна Україна-2019» приймаються до 1 березня 2020 року. Заявку можна завантажити за лінком. Детальніше про конкурс читайте тут.