Організатори конкурсу «Благодійна Україна» провели творчу зустріч у Львові

Фінал регіонального конкурсу «Благодійна Львовщина» іде в ці хвилини у театрі імені Марії Заньковецької. Під час дійства нагороджують особливими відзнаками тих людей, які зробили добру справу.До початку церемонії організатори Національного конкурсу «Благодійна Україна» та регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина» зустрілися з усіма бажаючими у Львові в кав’ярні «Мапа».

Про засади, умови та процедуру конкурсу розповів голова його Оргкомітету, Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

Киянин Сергій Фоменко, лідер гурту «Мандри», приїхав спеціально до Львова, аби долучитися до організації конкурсу «Благодійна Львівщина». Співак під час нагородження разом із симфонічним оркестром виконає кілька композицій.

– Зараз Україна переживає досить складний час в усіх сферах. Утім, найбільшою нашою проблемою є відсутність добра. Тому я теж займаюся благодійністю, щоправда на тому рівні, якому можу. На жаль, не маю багато вільного часу. Стараюсь їздити у сиротинці з різними акціями, – зауважив Сергій Фоменко.

Ще однією гостею із Києва – співачка Анжеліка Рудницька. Пісні у її виконанні можуть почути усі відвідувачі дійства «Благодійна Львівщина». За словами Анжеліки, такі конкурси, де визначають кращих благодійників, вкрай необхідні.

– В Україні побутує думка, що благодійністю повинні займатися виключно багаті люди. Але благодійність буває різною. Я, до прикладу, проводжу для дітей різноманітні майстер-класи, концерти. Головне у такій справі – це бажання та вміння об’єднати ще певну кількість небайдужих людей, – пояснила Анжеліка Рудницька.

Найкращих благодійників визначають в 11-ти номінаціях, зокрема «Благодійна акція року», «Благодійник: фізична особа», «Благодійник: благодійний фонд». Переможців нагороджують ангелами з бурштину.

– Метою проекту є популяризація благодійності в цілому. Кожен, хто робить добру справу, заслуговує на визнання. Наші волонтери обдзвонювали усі організації, фонди, дитячі будинки, школи-інтернати. Таким чином ми збирали благодійників на конкурс. Сподіваємось, що нагороди отримують найкращі з кращих, – зазначив Андрій Породко, голова оргкомітету конкурсу «Благодійна Львівщина».

За матеріалами «20 хвилин – Новини Львова»