Представники Асоціації благодійників України взяли участь у Соціальному БарКемпі «Спів-ДІЯ»

23-24 листопада 2012 року в Одесі у рамках Суспільних днів УГКЦ проходить Соціальний БарКемп «Спів-ДІЯ». Його мета – інтеграція громадського сектору, напрацювання досвіду спільної діяльності, обмін ідеями, механізмами, концепцією, інформацією, розробка та реалізація спільних проектів.

У рамках БарКемпу 24 листопада відбулася презентація Національного конкурсу «Благодійна Україна». Конкурс представив віце-президент Асоціації благодійників України Олександр Олійник. Він розповів передумови запровадження конкурсу, його мету і завдання, представив керівні органи, докладніше зупинився на номінаціях, критеріях і процедурі визначення переможців.

Також Олександр Олійник зазначив, що конкурс «Благодійна Україна» може проводитися і в регіонах. Задля цього було розроблено дві організаційні схеми. Перша – Асоціація благодійників, як засновник конкурсу, самостійно організовує проведення регіонального конкурсу, формуючи, відповідно, Регіональний оргкомітет конкурсу, Регіональну конкурсну комісію, наглядову та медіа-ради конкурсу. Друга – Асоціація укладає угоду про проведення конкурсу із регіональним партнером, делегуючи йому повноваження щодо проведення регіонального конкурсу.

Віце-президент Асоціації запросив присутніх до співпраці щодо проведення регіонального етапу конкурсу. «На сьогодні тривають переговори щодо регіональних конкурсів «Благодійна Україна» у Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Харківській, Херсонській областях, – сказав він. – За бажанням, будь-яка регіональна громадська чи благодійна організація може виступити партнером Асоціації благодійників у проведенні регіонального конкурсу».

Загалом у рамках БарКемпу «Спів-ДІЯ» заплановані близько 30 доповідей громадських активістів України на тематики – соціальне сирітство, соціальна робота, робота з бізнес-структурами, вплив на державні органи та чиновників; круглі столи, майстер-класи.