Про конкурс «Благодійна Житомирщина -2020» говорили в ефірі радіо «Житомирська хвиля»

Сьогодні – 7 травня – в ефірі радіо «Житомирська хвиля» говорили про Національний конкурс «Благодійна Україна-2020», про регіональний конкурс «Благодійна Житомирщина-2020», про лауреатів національного конкурсу з Житомирщини та про тенденції розвитку благодійності в області. Участь в розмові взяли: Олександр Максимчук, Президент Асоціації благодійників України та Голова оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна»; Оксана Лобко, виконавча директорка Асоціації Благодійників України; відеокоментар  надала Леся Морозова, голова правління БО «Український фонд благодійництва» – лауреат національного конкурсу у номінації «Місцева благодійність».

На регіональний конкурс «Благодійна Житомирщина-2020» подано 68 заявок. Найбільше заявок подано у номінації: «Благодійність у соціальній сфері» – 10 заявок, далі йдуть «Благодійність в охороні здоров’я», «Місцева благодійність», «Регіональна благодійність», «Благодійник року». Церемонія нагородження переможців регіонального конкурсу «Благодійна Житомирщина-2020» попереду, переможців в області нагороджуватимуть у 4 номінаціях: «Регіональна благодійність», «Місцева благодійність», «Благодійність у соціальній сфері», «Волонтер року».

З Житомирської області лауреатами на Національному конкурсі «Благодійна Україна-2020» стали 6 конкурсантів : Регіональна благодійність: Благодійний фонд «Карітас-Житомир»» Місцева благодійність: Благодійна організація «Український фонд благодійництва»; Благодійність в соціальній сфері: Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну»; Благодійність в захисті України: Бердичівський Благодійний Фонд «Оберіг-26»; Благодійник року: Залізний Петро; Волонтер року: Толмачова Юлія. Хто із лауреатів яке місце зайняв буде оголошено на головній церемонії нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна-2020» в травні у Києві.

Регіональним партнером Асоціації благодійників України в організації конкурсу на Житомирщині виступає Благодійний фонд «Карітас-Житомир». Великою втратою для благодійного середовища стала смерть (4 квітня) Директора БФ «Карітас-Житомир» – отця Віталія Сидорука. Уже посмертно, цьогоріч, організаторами конкурсу було прийнято рішення нагородити о. Віталія Сидорука спеціальною відзнакою конкурсу: за благодійність у соціальній сфері та особистий внесок до розвитку доброчинності в Україні.