Стартував міськрайонний конкурс «Благодійна Бердичівщина – 2015»

Зануритися ще глибше у регіони, відшукати і відзначити ще більше доброчинців – таке завдання ставить перед собою Національний конкурс «Благодійна Україна – 2015». Вперше в історії конкурсу його регіональний етап проходить на рівні району, і першим благодійним районом в Україні стає Бердичівщина. 25 листопада 2015 року офіційно стартував міськрайонний конкурс «Благодійна Бердичівщина – 2015». Його організаторами виступають Бердичівська молодіжна громадська організація «Фенікс» та Житомирська обласна громадська організація «Воскресіння».

В установчій прес-конференції взяли участь Голова БМГО «Фенікс» Любов Трибун, Голова ЖОГО «Воскресіння» Оксана Трибун, Голова Наглядової ради Асоціації благодійників України Марина Криса, Голова Правління МБФ «Україна 3000», співорганізатора Національного конкурсу «Благодійна Україна» Марина Антонова, Голова Правління ЖМДГО «Все робимо самі», секретар Оргкомітету Регіонального конкурсу «Благодійна Житомирщина» Богдан Купчинський, а також благодійники з Бердичева і району.

Конкурс «Благодійна Бердичівщина» є регіональним етапом другого рівня Національного конкурсу «Благодійна Україна» – єдиного загальнонаціонального проекту з пошуку та відзначення кращих благодійників та найбільш ефективних доброчинних ініціатив. Конкурс, заснований у 2012 році Асоціацією благодійників України, має потужну регіональну складову. У попередні роки регіональні конкурси «Благодійна Україна» проходили в Одеській, Херсонській, Львівській, Житомирській, Чернівецькій та Запорізькій областях. «Благодійна Бердичівщина» – це перша спроба піти ще дальше у регіони і знайти доброчинців, чиї добрі справи варті відзначення та подяки від українського суспільства.

За погодженням з оргкомітетом Національного конкурсу «Благодійна Україна», конкурс «Благодійна Бердичівщина – 2015» проводитиметься у таких номінаціях:

  • Благодійник: бізнес-компанія, у т.ч. фізична особа – підприємець;
  • Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація);
  • Благодійник – неурядова організація;
  • Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота);
  • Благодійна акція (проект, програма) року.

Організатори «Благодійної Бердичівщини», розповідаючи про громадську активність та величезний внесок у розвиток благодійності мешканців міста Бердичева і району, запропонували у рамках конкурсу відзначити місцеву громаду. Тому просто під час презентації спільним рішенням оргкомітету міськорайонного, обласного та національного конкурсів було вирішено ввести в конкурс «Благодійна Бердичівщина» ще одну номінацію – «Народний благодійник», у якій одразу оголосити переможця – громаду Бердичева і Бердичівського району.

«Це надзвичайно цікаво і повчально – спостерігати, як розвивається доброчинність у різних містах України, – сказала Марина Антонова. – І те, як громада Бердичева бере участь у розвитку свого міста, показує, що вона небайдужа, що вона розуміє свою місію і свою відповідальність. Саме ви визначаєте, яким має бути ваше місто, як воно повинно розвиватися; місцеве самоврядування – це ви».

Заявки на участь у міськрайонному конкурсі «Благодійна Бердичівщина» вже зараз можуть подавати доброчинні організації, соціально відповідальний бізнес та фізичні особи-благодійники, які базуються і здійснюють свою діяльність у Бердичівському районі Житомирської області. Заявки встановленої форми подаються виключно в електронному вигляді на адреси: [email protected] та [email protected]. Форму конкурсної заявки можна отримати на офіційному сайті конкурсу https

://blagoukraine.org/ або запитом на електронну адресу [email protected].

Останній термін подання заявок – 15 лютого 2016 року. Після цього розпочне роботу Конкурсна комісія. Дату й місце проведення церемонії нагородження переможців конкурсу «Благодійна Бердичівщина» буде повідомлено додатково.

Звертаємо увагу майбутніх учасників конкурсу: всі заявки, що надійдуть на всі рівні конкурсу з Бердичівського району Житомирської області, братимуть участь і у Міськрайонному конкурсу «Благодійна Бердичівщина», і в Регіональному конкурсі «Благодійна Житомирщина», і у Національному конкурсі «Благодійна Україна». Заявки від бердичівських благодійників, – незалежно від того, надійдуть вони на адресу міськрайонного, регіонального чи національного оргкомітету, – спочатку візьмуть участь у конкурсі «Благодійна Бердичівщина», потім на обласному рівні у конкурсі «Благодійна Житомирщина», а потім будуть розглянуті конкурсною комісією на загальнонаціональному рівні.

Координати Оргкомітету міськрайонного конкурсу «Благодійна Бердичівщина»: тел.: (097) 94-99-017, e-mail: [email protected]. Контактна особа – Любов Трибун.