У Чернівцях нагородили кращих благодійників Буковини

Минулого року Чернівецька область приєдналася до Національного конкурсу «Благодійна Україна». Його організаторами спільно з Асоціацією благодійників України виступила Асоціація ділових жінок Буковини. Упродовж року конкурсна комісія спостерігала за діяльністю організацій і окремих людей, які свій час, гроші, зусилля віддають заради порятунку інших. Як ніколи актуально це зараз для нашої країни. Нагородження переможців відбулося 4 березня у приміщенні Чернівецької обласної філармонії. Нагороди вручали голова регіонального організаційного комітету Дарина Туз-Максимець, заступник голови конкурсної комісії Оксана Драчковська та член наглядової ради Євген Воєводко.

Переможцем у номінації «Народний благодійник» вирішено оголосити громаду Буковини. Ця нагорода зберігатиметься у Краєзнавчому музеї і, сподіваємося, буде гарним свідченням про нас, сьогоднішніх, для прийдешніх поколінь.

Номінація «Благодійник у малому бізнесі». Сергій Босовик, раніше відомий як бізнесмен у сфері нерухомості, ось уже рік волонтер, котрий невтомно одягає і споряджає нашу армію.

Десятикласник Глибоцької загальноосвітньої школи Саша Романюк став переможцем у номінації «Благодійник – фізична особа». Минулого року він брав участь у чемпіонаті України з автотрасового моделювання і виборов там бронзову медаль. Відтак виставив її на благодійний аукціон під час сесії Глибоцької районної ради. За виручені три тисячі гривень було придбано 15 комплектів зимових маскувальних костюмів і бушлат. Куплені речі разом з листом до бійців Саша Романюк передав на фронт.

У номінації «Регіональний благодійний фонд або організація» нагороджується фонд «Майбутнє України». Марта Левченко, його голова, в лікарнях і дитбудинках знаходить дітей, котрі особливо потребують допомоги та підтримки.

«Волонтерський рух Буковини» нагороджено в номінації «Благодійник – неурядова організація». Цю адресу – Міськрада, кабінет 109 – добре знають переселенці з Криму та Донбасу. Саме для допомоги їм рік тому об’єдналося кілька активісток. Сьогодні це знана громадська організація. Повсякчас тут знаходять потрібні речі і підтримку люди, яких зігнала з рідної землі війна та окупація.

У номінації «Благодійний проект року» нагороджено волонтерську громадську організацію «Буковина – українському війську». Сало з часником у тюбиках, сушений борщ, імбирний чай та інші кулінарні інновації для військового похідного життя – здобутки цієї організації.

В спеціальній номінації «Благодійність у медіа» конкурсна комісія вирішила нагородити газету «Буковина» за видання єдиної в Україні газети для АТО «Захисник Вітчизни».

Номінація «Інновації в благодійності». Багатьом відома адреса вулиця Заньковецької, 5 у Чернівцях. Там розташовано магазин рибальського спорядження. Але власник магазину протягом останнього року перетворив його на ще одну волонтерську базу, яка спеціалізується на плетенні маскувальних сіток для армії. Нагороду за це отримала ініціативна група в складі Романа Андріїшина, Андрія Берекети, Наталі Волошиної, Олени Кміти, Володимира Безерка.

Ще одну спеціальну відзнаку вирішено відправити до Сполучених Штатів Америки, де мешкає зараз наша надзвичайно талановита землячка, поетеса, співачка, художниця, громадська активістка Юлія Косівчук. Днями вона виступила там із благодійним концертом, кошти з якого перерахувала на потреби армії. Посилки зі спальними мішками, одягом, спорядженням, зібраними у США, ідуть від неї до України постійно.