У Запоріжжі нагородили благодійників-переможців конкурсу

У рамках національного конкурсу «Благодійна Україна 2019», який проводить Асоціація благодійників України, завершився регіональний етап. В ньому взяли участь благодійники, які минулого року допомагали вирішувати суспільні проблеми. Через карантинні обмеження нагородження номінантів конкурсу відбулися на вулиці та в приміщенні благодійних організацій – каже фахівець по роботі з волонтерами благодійного фонду «Карітас Запоріжжя» та організатор регіонального конкурсу «Благодійне Запоріжжя» Юрій Вдовцов. Учасники змагалися у 5-ти номінаціях: краща волонтерська група, краща подія в соціальній сфері, волонтер року, благодійна організація та регіональна благодійність.

«Ми їздимо до номінантів і розвозимо статуетки. Оцінюємо не ми, оцінює Київ там є експерти, журі. Ми є регіональним представником. Щоб провести та організувати на місцях. Насамперед, цей конкурс проходить в Києві, де відзначають найкращих по всій Україні. Він завжди проходить в квітні. В цьому році він проходив онлайн і нагороди прийшли поштою», – каже Юрій.

Директор благодійного фонду “Імпульс.UA” Микола Колодяжний отримав призове місце у номінації «Волонтер року». Також його фонд вже другий рік поспіль виборює перше місце у номінації “регіональна благодійність”. Микола розповідає, що під час карантину діяльність фонду не припиняли, а лише перейшли в новий формат.

«Благодійний фонд “Імпульс.UA” працює в сфері неформальної освіти для дітей, підлітків і молоді і нам вдалося адаптувати всі наші заняття до онлайн формату. На момент входу в карантин у нас вже було 5 груп дітей. Це майже 80 учасників наших програм. Але ми всі заняття перевели в онлайн формат і в онлайн форматі їх продовжували і продовжуємо», – додав Микола.

Третє місце у номінації «Волонтер року» отримала керівниця благодійного фонду «Парасолька» Ірина Лосєва. Вона разом з колегами допомагає літнім людям, які є опікунами, малозабезпеченим сім’ям та матерям одиначкам. За її словами, минулого року фонд зробив багато благодійних справ, проте одну вона запам’ятала найбільше:

«Ми купили бабусі корову – це була незвичайна наша допомога. Бабуся живе в Кушугумі, вона не отримувала ніяких виплат. Тому ми вирішили, що таким чином вона зможе забезпечувати свою родину», – розповіла пані Ірина.

Всього в Запоріжжі нагороди отримали 12 номінантів конкурсу. 4 червня статуетки благодійників отримали ще 3 учасників з Мелітополя та Бердянська.

Переможці регіонального конкурсу “Благодійне Запоріжжя – 2019” – 95 заявка, 5 номінацій:

 Регіональна благодійність:

1 місце – Благодійний фонд «Імпульс,ЮА»

2 місце – Запорізька єпархія Української Православної Церкви

3 місце – Запорізький обласний благодійний фонд  «Маріам»

 

Місцева благодійність:

1 місце – Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя»

2 місце – БФ «Допоможи дитині»

3 місце – Регіональний  Благодійний фонд «Лайф Інтернешл»

 

Волонтер року:

1 місце – Кахай Олександр

2 місце – Колодяжний Микола

3 місце – Лосєва Ірина

 

Благодійність у соціальній сфері:

1 місце – Запорізький обласний благодійний фонд «Посмішка дитини»

2 місце – Благодійний магазин «Даруй Добро»

3 місце – Благодійна Організація «Благодійний Фонд «Емоція»

 

Благодійність неурядового сектору:

1 місце – Волонтерська група «AngelS»

2 місце – Громадська організація «Наші Атланти»

3 місце – Студентська рада Запорізького державного медичного університету

Джерело