Відбувся брифінг «Етапи реалізації Національного конкурсу «Благодійна Україна-2018»

Сьогодні, 14 лютого 2019 року, в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг «Етапи реалізації Національного конкурсу «Благодійна Україна-2018». У брифінгу взяли участь Олександр Максимчук – Президент Асоціації благодійників України, Голова Оргкомітету конкурсу; Лариса Мудрак – віце-президент Асоціації благодійників України, Голова Медіа-ради конкурсу; Марина Антонова – член Оргкомітету Національного конкурсу, член Правління Асоціації благодійників України; Оксана Лобко – виконавча директорка Асоціації благодійників України.

Президент Асоціації благодійників України та Голова оргкомітету конкурсу – Олександр Максимчук розпочав брифінг, оголосивши імена спікерів. Розповів про те, що сформовані керівні органи Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018», а саме: Організаційний комітет, Наглядова рада, Національна експертна рада, Медіа-рада та Ділова рада. Президент Асоціації також розповів про деякі нові номінації, які ввели у цьому році. Зокрема введені: номінація «Місцева благодійність» – для благодійних організацій із невеликих міст та номінація «Скарбничка для добра», яку запровадили для фондів, що акумулюють кошти і передають їх іншим суб’єктам благодійності для реалізації. Індивідуальну номінацію «Громадянська благодійність» було перейменовано у «Благодійник року». Олександр Максимчук також згадав про спеціальну номінацію «Народний благодійник» та закликав громадськість номінувати благодійників у дану номінацію. Наголосив на тому, що органи державної влади, місцевого самоврядування,  політичні партії, депутати не можуть бути номінантами у конкурсі.

Віце-президент Асоціації благодійників України, журналіст, медіа-експерт і волонтер та Голова медіа-ради Лариса Мудрак – розповіла про Медіа-раду та її склад. Повідомила про те, що у цьому році вирішено було розділити номінацію «Благодійність у медіа» на дві номінації : «Благодійність медіа» і «Медіа про благодійність», адже писати про благодійність і самому безпосередньо займатися благодійністю – різні речі. Голова медіа-ради також згадала про те, що Національний конкурс «Благодійна Україна» має уже довгу історію, що робить його вже традицією серед українських конкурсів.

Марина Антонова – член Оргкомітету Національного конкурсу, член Правління Асоціації благодійників України – виступила із повідомленням про популяризацію конкурсу та благодійності у діловому середовищі,  оголосила склад Ділової ради, наголосила на тому, що бізнес багато чого робить для благодійності і активно займається благодійною діяльністю. Ділова рада конкурсу займається оцінкою конкурсних заявок у 2-х номінаціях бізнесу, корпоративної благодійності та меценату року. Також вона наголосила на тому, що у цьому році організатори конкурсу об’єднали дві номінації: «Благодійність середнього бізнесу» і «Благодійність малого бізнесу» в одну номінацію «Благодійність середнього та малого бізнесу», оскільки в процесі оцінювання заявок межу між середнім та малим бізнесом провести дуже складно.

Виконавча директорка Асоціації благодійників України – Оксана Лобко – розповіла про організацію та підготовку цьогорічного конкурсу, його часові рамки та умови проведення. Зокрема, зазначила, що заявки на конкурс приймаються до 15 березня 2019 року, сама церемонія нагородження відбудеться 16 квітня 2019 р. у Київській міській державній адміністрації. Цьогоріч збільшилася кількість регіональних конкурсів Регіональні конкурси «Благодійної України – 2018» стартували у 12-ти областях: Львівська, Одеська, Хмельницька, Житомирська, Донецька, Харківська, Херсонська, Київська, Вінницька,  Чернівецька. Дві нові області приєднались у цьому році: Полтавська та Запорізька. Учасники у цьому році можуть взяти участь у  шістьнадцятьох колективних, трьох індивідуальних та чотирьох  спеціальних номінаціях.

Оргкомітет конкурсу ще раз наголосив про актуальність підготовки та заповнення заявок на цьогорічний конкурс.