«Благодійна Україна» іде у регіони: розпочався конкурс «Благодійна Херсонщина-2013»

Розпочинаються регіональні етапи ІІ Національного конкурсу «Благодійна Україна». З початку листопада усі благодійники Херсонської області мають можливість взяти участь у регіональному конкурсі «Благодійна Херсонщина-2013».Пошук і відзначення кращих благодійників на регіональному рівні – одне з головних завдань Національного конкурсу «Благодійна Україна». Вже у рамках першого конкурсу були організовані і з успіхом пройшли три регіональні етапи – у Львівській, Одеській і Херсонській областях.

Конкурс «Благодійна Херсонщина» проходить вже вдруге. Цього року, за узгодженням із Асоціацією благодійників України, його організатором виступає Херсонський обласний благодійний фонд «Захист». Партнерство двох організацій закріплене Меморандумом про співпрацю, який був підписаний 1 листопада. Цей документ, зокрема, передбачає, що Фонд «Захист» бере на себе формування регіональних оргкомітету, наглядової ради та конкурсної комісії, збір та оцінювання заявок від благодійників Херсонщини, підготовку і проведення церемонії нагородження. Асоціація благодійників, зі свого боку, контролює перебіг регіонального конкурсу, підтримує діяльність регіонального оргкомітету, надає призи для нагородження переможців, а також гарантує херсонським благодійникам участь у Національному конкурсі.

На сьогодні вже сформовані регіональні керівні органи конкурсу «Благодійна Херсонщина».

Регіональний оргкомітет:

  • Лариса Польська, Голова Херсонського обласного благодійного фонду «Захист», голова Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації – голова оргкомітету;
  • Тарас Бузак, редактор інтернет-видання «Херсонська правда», депутат Суворовської районної у м. Херсоні ради;
  • Максим Єлігулашвілі, Президент Херсонської обласної молодіжної організації «Молодіжний центр регіонального розвитку»;
  • Надія Котляр, приватний підприємець;
  • Оксана Наумова, журналіст телеканалу «ЯТБ», регіональний кореспондент програми «Вікна. Новини» (телеканал СТБ);
  • Богдан Руденко, заступник директора Херсонського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • Оксана Сілюкова, приватний підприємець;
  • Андрій Яценко, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації.

Регіональна Наглядова рада:

  • Юрій Зубко, директор філії «Сітікоммерцбанка» – голова Наглядової ради;
  • Василь Середюк, директор ТРО «Ранок» облдержтелерадіокомпанії «Скіфія», Заслужений працівник культури України;
  • Наталія Чермошенцева, перший заступник голови Громадської ради при ХОДА, кандидат історичних наук.

Регіональна конкурсна комісія також вже сформована, її очолює директор Херсонського музично-драматичного театру ім. М.Куліша Олександр Книга. За умовами конкурсу, повний склад конкурсної комісії не розголошується аж до церемонії нагородження.

Заявки на участь у регіональному конкурсі «Благодійна Херсонщина» вже зараз можуть подавати доброчинні організації та фізичні особи-благодійники, які базуються і здійснюють свою діяльність у Херсонській області. Заявки встановленої форми подаються виключно в електронному вигляді на адреси: [email protected] та [email protected]. Форму конкурсної заявки можна отримати на офіційному сайті конкурсу http://blagoukraine.org/, а також на сайті Асоціації благодійників України http://vboabu.org.ua/.

Звертаємо увагу майбутніх учасників конкурсу: всі заявки, що надходять з областей, де організовується регіональний конкурс, братимуть участь і в регіональному, і у Національному конкурсі «Благодійна Україна». Так, заявки від благодійників Херсонщини, – незалежно від того, надійдуть вони на адресу регіонального чи національного оргкомітету, – спочатку візьмуть участь у конкурсі «Благодійна Херсонщина», а потім будуть розглянуті конкурсною комісією на загальнонаціональному рівні.

Запрошуємо херсонських благодійників представити українському суспільству свої добрі справи і взяти участь у конкурсі «Благодійна Херсонщина»! Бажаємо вам успіхів і перемог!