«Янголи добра» прилетіли в Херсон

Завершився регіональний етап Національного конкурсу «Благодійна Україна» в Херсонській області. Конкурс «Благодійна Херсонщина» проводиться вже втретє, його організатором є Фонд громади міста Херсон «Захист». Вже традиційно фінальні заходи конкурсу «Благодійна Херсонщина» проходять у форматі телевізійного ток-шоу в ефірі Херсонської ОДТРК «Скіфія». Ведучою шоу є переможець Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2013», а нині голова регіональної Наглядової ради, журналістка Анастасія Соболєва.

Програма, присвячена нагородженню переможців конкурсу «Благодійна Херсонщина», вийшла в ефір 8 березня 2015 року. У ній взяли участь члени регіональних Наглядової ради, Оргкомітету, конкурсної комісії. Відеозвернення до учасників програми надіслав голова Оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна» Олександр Максимчук.

Переможці конкурсу «Благодійна Херсонщина – 2014» визначені в шести номінаціях. Ними стали:

  • «Благодійник: дитяча спільнота» – Солонцівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Цюрупинської районної ради Херсонської області;
  • «Благодійник: компанія – середній бізнес» – Група підприємств ТМ «Anserglob» (керівник Ольга Загребельна);
  • «Благодійник – допомога з-за кордону» – Приход S.Vincenzo міста Кормано (Італія, Мілан);
  • «Благодійник – неурядова організація – Херсонська міська громадська організація «Херсонський клуб волонтерів»;
  • «Благодійна акція (проект, програма) року – Херсонський благодійний фонд «СОФІЯ»;
  • «Благодійник – фізична особа» – Янченко Григорій Миколайович.

Солонцівська ЗОШ відзначена за проект «Подаруй дитині усмішку», який включав в себе низку акцій. Це і збори коштів, і благодійні ярмарки, і акція зі збору коштів на медичне обладнання, і допомога дитячим будинкам, і підтримка наших військових.

Трудові колективи підприємств ТМ «Anserglob» – лідер серед бізнесу м.Херсона у наданні допомоги українській армії. Допомога надавалася не тільки власниками, за ініціативи трудових колективів проводилися акції зі збору пожертв на робочих місцях. Колектив взяв участь у флешмобі «Ice Bucket Chellenge» та у результаті пожертвував 50 тисяч гривень, за які для прикордонників було придбано прилад нічного бачення. Також підприємство опікується дітьми-сиротами.

При приході S.Vincenzo міста Кормано (Італія, Мілан) діє благодійна група «Україна і Італія разом в серці», яка проектує і реалізовує заходи на користь українських дітей, приймає участь в їх оздоровленні і вихованні, сприяє контактам між людьми, організаціями, як італійськими так і українськими.

Херсонська міська громадська організація «Херсонський клуб волонтерів» вже два роки опікується дітьми-сиротами – вихованцями комунального закладу «Навчально-виховний комплекс ім. Т.Г.Шевченка Херсонської обласної ради». Волонтери разом із дітьми відремонтували 80 квадратних метрів приміщення, де створили тренажерний зал.

Херсонський благодійний фонд «СОФІЯ» у рамках проекту «Бережіть один одного» збирав інформацію по всьому місту, де знаходяться відкритті каналізаційні, технічні колодязі, які становлять небезпеку для містян, насамперед – для людей похилого віку та для дітей. Фонд закупив понад 200 люків, а місцеві художники, діти Херсонської художньої школи та волонтери розмальовували їх та встановлювали.

Григорій Миколайович Янченко – херсонський пенсіонер, колишній псковський десантник, людина з обмеженими фізичними можливостями, але з безмежною силою волі, кожного дня робить свій внесок у перемогу України. Починаючи з квітня, Григорій Миколайович щодня долає три кілометри на інвалідному візку до популярного в Херсоні торговельно-розважального центру «Фабрика» – тут, жартує чоловік, його нове «робоче місце». У 2014 році Григорій Миколайович зібрав близько 250 тисяч гривень.

Фото Фонду громади міста Херсон «Захист»