На прес-конференції оголосили лауреатів V Національного конкурсу «Благодійна Україна»

21 березня 2017 року в Українському кризовому медіа-центрі відбулась прес-конференція, присвячена оголошенню лауреатів Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2016» та майбутній церемонії нагородження переможців. Лауреати Національного конкурсу “Благодійна Україна – 2016”

У заході взяли участь Президент Асоціації благодійників України, Голова Оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук; Президент Благодійного фонду «Приятелі дітей», Голова Національної експертної ради конкурсу  Марина Криса; Віце-президент Асоціації благодійників України, незалежний медіа-експерт, журналіст та волонтер, Голова Медіа-ради конкурсу Лариса Мудрак; Президент «Української торгово-промислова конфедерації», Голова Ділової ради конкурсу Володимир Демчак; Голова правління благодійного фонду «Україна 3000», член правління Асоціації благодійників України, член оргкомітету конкурсу Марина Антонова;  співак, лідер музичного гурту «Мандри», член Наглядової ради конкурс Сергій Фоменко.

Національний конкурс «Благодійна Україна-2016» стартував 31 жовтня 2016 року. Збір заявок тривав до 28 лютого 2017 року, загалом на адресу Оргкомітету надійшло 744 заявки у 15 колективних, 3 індивідуальні та 4 спеціальні номінації. Серед учасників конкурсу – бізнес, громадські, волонтерські та благодійні організації і спільноти, фізичні особи, дитячі і молодіжні колективи, навчальні заклади, гуртки, об`єднання громадян, засоби масової інформації, тощо.

П`ятий Національний конкурс «Благодійна Україна» є ювілейним і рекордсменом: за всі роки існування конкурсу, в цьому році було прийнято найбільшу кількість заявок – 744. Для порівняння, на конкурс «Благодійна Україна – 2015» надійшло 712 заявок, на конкурс «Благодійна Україна – 2014» – 312. Також переможців визначали і у найбільшій кількості номінацій.

Оцінюванням заявок займалися Національна експертна рада, Ділова рада та Медіа-рада конкурсу із залученням декількох десятків зовнішніх експертів.

Олександр Максимчук ознайомив усіх із порядком і процедурою конкурсу, його перебігом, наголосив на датах регіональних конкурсів. У цьому році стартувало 6 регіональних конкурсів: 16 березня відбулась церемонія нагородження переможців у Львові, 23 березня стартує – Хмельницький, 24 березня – Одеса та Вінниця, 28 березня – церемонія нагородження у Житомирі та у квітні – у Херсоні.

Марина Антонова розповіла про історію та еволюцію конкурсу. А також зазначила про світові та українські тенденції розвитку благодійності: «У благодійності у світі відбувається дуже багато тенденцій. Я думаю, що багато з цих тенденцій рано чи пізно приходять в Україну».

Марина Криса розповіла про особливості конкурсу 2016 року. Зазначивши, що з`явилися такі нові номінації як благодійність в культурі та мистецтві, благодійність в освіті та науці, благодійність у соціальній сфері, благодійність у захисті України. Також Марина Криса оголосила по 3 лауреати у кожній із номінацій, які оцінювалися Національною експертною радою, а саме: 11 колективних, 2 індивідуальні та 2 спеціальні номінації.

Володимир Демчак повідомив, що у цьому році Ділова рада оцінювала 5 номінацій – на дві більше ніж у минулому році. «Бізнес, як на мене, добре представлений у цьогорічному конкурсі чисельно», – зазначив він.

Лариса Мудрак наголосила, що тема благодійності потребує лобіювання. «Одна справа, коли ми робимо і допомагаємо самостійно, і зовсім інша історія складається, коли це дійсно об’єднані зусилля людей».

Заключне слово сказав Олександр Максимчук, який назвав переможця у спеціальній номінації «Народний благодійник» та запросив усіх на церемонію нагородження, яка відбудеться 29 березня 2017 року у колонній залі Київської міської державної адміністрації. Початок о 18.30.