Спеціальна номінація «Народний доброчинець»: умови участі та механізм висунення кандидатів

Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна» оголошує про початок висунення кандидатур у номінацію «Народний доброчинець». «Народний доброчинець» – це одна із спеціальних номінацій Національного конкурсу «Благодійна Україна».

Унікальність «Народного доброчинця» у тому, що і висунення, і оцінювання номінантів на це звання делегується українцями. Народним доброчинцем може стати будь-яка організація чи особа, які займаються благодійністю/волонтерством в Україні. Важливим пунктом із відбору учасників до цієї номінації є у першу чергу наявність бездоганної ділової та публічної репутації та високих професійних якостей у сфері благодійності/волонтерства, сукупність підтвердженої інформації про особу-номінанта.

Висунення кандидатів у номінацію «Народний доброчинець» здійснюється наступним шляхом:

  1. на адресу конкурсу [email protected]надсилається електронний лист.
  2. В темі листа вказується: «Народний доброчинець».
  3. У листі обов’язково надається коротка біографічна довідка та характеристика діяльності організації-номінанта чи особи-номінанта; лінк на сайт, блог, чи фб.-сторінку номінанта; додати декілька світлин.

Просимо звернути увагу, що біографія про номінанта та його фотографія є обов’язковою умовою участі у конкурсі. Відповідно до «Положення про Народного доброчинця» без наявності усіх відповідних складових Оргкомітет залишає за собою право не  допускати номінанта до голосування (участі у цій номінації) без додаткового узгодження інформації з номінантом чи заявником.

Термін висунення кандидатур триває до 31 квітня 2023 року (включно). Голосування розпочнеться після повної реєстрації усіх заявок, що надійшли на Конкурс,  узгодження списку кандидатур Оргкомітетом Конкурсу та оприлюднення списку на сайтах. Голосування триватиме орієнтовно з 15 травня до 5 червня 2023 року.

Оголошення переможця – після закінчення голосування та підрахунку голосів (орієнтовно в середині червня 2023 року).

Нагородження переможця відбудеться на урочистій церемонії нагородження переможців влітку 2023 року.

НАГАДУЄМО: Народним доброчинцем може стати будь-яка організація чи особа, які займаються благодійністю в Україні. Визначення переможця відбувається шляхом голосування громадянами України. Особа чи організація, яка вже отримала відзнаку «Народний доброчинець» більше не може подаватись у цю номінацію, її заявка не розглядатиметься.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи, незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив. УЧАСНИКАМИ (НОМІНАНТАМИ) КОНКУРСУ НЕ МОЖУТЬ БУТИ ОРГАНИ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ, ДЕПУТАТИ (детальніше див. у «Положенні про Національний конкурс «Благодійна Україна», ст. 6 «Учасники конкурсу»).

Залишайте розповіді про всіх тих, хто робить добрі справи і заслуговує на те, щоб Україна дізналася про них, а суспільство сказало йому «Дякую!».

Перед початком висунення та голосування за кандидатури просимо ознайомитись із механізмом визначення Народного доброчинця:

Визначення переможців у номінації «Народний доброчинець» відбувається згідно з таким механізмом:

  1. На Оргкомітет Конкурсу надходить інформація про запропоновані кандидатури на звання «Народний доброчинець» (надсилається на електронну пошту: [email protected] із зазначенням у назві листа «Народний доброчинець»). Обов’язковою умовою реєстрації номінанта є його коротка біографія та посилання на джерело інформації про номінанта (офіційний сайт організації, посилання на інтернет-публікацію про номінанта, біографія та фото та ін.).
  2. Розміщення інформації про номінантів «Народного доброчинця» на відповідній сторінці у мережі Facebookвідбувається з моменту останнього дня реєстрації заявок.
  3. Організатори створюють у соціальній мережі Facebook дописи на сторінці «Народний доброчинець», вільний доступ до коментарів чи перепостів на якій може мати кожен зареєстрований користувач мережі (https://www.facebook.com/NarodnyBlagodijnyk/).
  4. Оргкомітет конкурсу опрацьовує інформацію про усіх поданих кандидатів та розміщує у соціальній мережі Facebook (на сторінці «Народний доброчинець») усю інформацію про кандидатів на перемогу у цій номінації; формує єдиний перелік претендентів (в алфавітному порядку) та розміщує цей перелік на сайті Асоціації благодійників України www.vboabu.org.ua та на сайті Благодійна Україна http://www.blagoukraine.org для початку голосування. Оргкомітет конкурсу одночасно розміщує на сайті технічні вимоги до режиму голосування та окреме посилання на голосування.
  5. Голосування за номінантів буде відбуватись орієнтовно у період з 15 травня по 5 червня 2023 року включно. Голос приймається від однієї особи один раз, протягом періоду голосування.Переможцем стає номінант, що набрав найбільшу кількість голосів учасників голосування. Голос, що був продубльований з одного мейла повторно не приймається.
  6. Оголошення переможця у цій номінації – в середині червня 2023 року. Нагородження переможця в номінації «Народний доброчинець» відбувається під час церемонії нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна».
  7. З часу офіційного старту конкурсу та до моменту закінчення голосування у номінації «Народний доброчинець» проводиться окрема інформаційна кампанія щодо популяризації цієї номінації в соціальних мережах та медіа.

Детальніша інформація про Конкурс на сайті:  https://blagoukraine.org/news/blago_ukraina_2022-1047.html.

Додаткова інформація за телефоном: 067-164-04-11.

Детальніше про конкурсні номінації.

Чекаємо на ваші заявки та єднаймося заради добра!