ПАМ’ЯТІ МОРГАНА ВІЛЬЯМСА, Президента та Виконавчого директора Американсько-Української Ділової Ради (USUBC)

З великим сумом та глибокою скорботою повідомляємо про смерть Моргана Вільямса (1939-2024), Президента та Виконавчого директора Американсько-Української ділової ради, який відійшов у вічність 8 червня 2024 року.

Багато років пан Вільямс допомагав Україні, яку любив усім серцем. Він був справжнім другом, який відстоював українську культуру в США протягом багатьох десятиліть. Американсько-Українська Ділова Рада (USUBC) входить до членів Асоціації благодійників України, а пан Вільямс у 2018 році отримав спеціальну відзнаку від Національного конкурсу «Благодійна Україна» за визначний внесок у збереженні національної спадщини та підтримку культурних проектів.

Пан Морган підтримував різнопланові культурні проєкти в Україні. Організовував концерт до 100-річчя Національної капели бандуристів, був власником великої колекції творів мистецтва, що пов’язані з темою Голодомору та Геноциду українців. Активно виставляв ці твори не лише в Україні, а й за межами держави. Виставки відбувалися у Польщі, Литві, Латвії, Америці та інших країнах. Цим самим він підкреслював важливість нашої культури та історії та необхідність збереження пам’яті про ті трагічні сторінки.

Його пам’ятатимуть як блискучу особистість, найщирішого американського патріота, гордого сина штату Канзас та відданого друга своєї рідної країни України.

=====

Діяльність стосовно України розпочав у 1992 році як старший радник великого проєкту розвитку харчової системи, працюючи з американськими агропідприємствами. Від 1997 по 1999 рік був президентом приватної компанії з фінансування сільськогосподарських ресурсів у Києві.

Майже тридцять років працював у галузі міжнародного економічного та ділового розвитку. Ступінь бакалавра та магістра економіки здобув у Оттавському університеті (Канзас).

Морган Вільямс є засновником і видавцем звіту “Action Ukraine” (AUR), електронної служби новин та інформації, яка розповсюджується по всьому світу протягом останніх років. Під керівництвом Моргана Вільямса USUBC сприяла залученню американських інвестицій в українську економіку, впровадженню найкращих бізнес-практик, поліпшенню умов двосторонньої торгівлі та інвестицій, а також загалом робила істотний внесок у розбудову міцних і дружніх зв’язків між двома країнами.