У Другому Національному конкурсі «Благодійна Україна» беруть участь 227 благодійників

Оргкомітет ІІ Національного конкурсу «Благодійна Україна» завершив збір і реєстрацію конкурсних заявок. На адресу Оргкомітету надійшло 227 заявок від благодійників з усіх куточків України. Найбільша кількість заявок – 40 – подана у номінацію «Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація)». Також великий «конкурс» у номінаціях «Благодійник – фізична особа», «Благодійник – неурядова організація», «Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота)», «Благодійна акція року».

У розрізі областей лідирують Київ та Київська область (57 заявок), Донецька (29) та Одеська (21) області.

У почесній номінації «Народний благодійник» представлено 13 достойників. Найближчим часом на офіційному сайті Асоціації благодійників України стартує користувацьке голосування.

Тепер, згідно конкурсної процедури, заявки починає розглядати Конкурсна комісія. Її склад не розголошується до кінця процедури оцінювання. До складу Конкурсної комісії, яку очолює президент Благодійного фонду анімалотерапії Маргарита Січкар, входять 7 осіб; до роботи комісії залучено близько 30 зовнішніх експертів.

Конкурсна комісія оцінює заявки в 11 номінаціях. У номінації «Благодійність в медіа» переможців визначає Медіа-рада конкурсу, а у номінації «Народний благодійник» – усі охочі користувачі інтернету шляхом голосування.

Конкурсна комісія працюватиме до 10 березня. Планується, що 18 березня Оргкомітет конкурсу проведе прес-конференцію, на якій оголосить по три лауреати у кожній з номінацій.

Церемонія нагородження переможців запланована на 21 березня 2014 року. Вона пройде у приміщенні НКММК «Мистецький Арсенал».