У Херсоні нагородять кращих благодійників 2019 року

Церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна»-2019 та регіонального конкурсу «Благодійна Херсонщина»-2019 відбудеться 5 червня  о 13.00 годдині в «Урбан сад». Організовує захід Фонд громади Херсона «Захист»Національний конкурс «Благодійна Україна» – щорічний всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Сьомий рік поспіль, починаючи з 2013 року, у рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна» проводиться регіональний конкурс- «Благодійна Херсонщина». Офіційний представник Національного конкурсу «Благодійна Україна» у Херсонській області – БО «Фонд громади Херсона «Захист».

На конкурс «Благодійна Україна – 2019» до національної експертної ради надійшло майже 1200 заявок зі всієї України, від Херсонщини – 36.

За результатами – три херсонських доброчинця стали переможцями и лауреатами Національного конкурсу, серед яких

Народним благодійником України визнано військового волонтера Григорія Миколайовича Янченко,

Благодійником року – бізнесмена-філантропа Рожкова Юрія Генадійовича,

лауреатом третьої національної премії у номінації «Меценат року» став бізнесмен з Нижньосірогозького району Лапицький Анатолій Григорович.

10 доброчинців увійшло до числа переможців та лауреатів регіонального конкурсу «Благодійна Херсонщина».

Кого назвуть Благодійником року Херсонщини, хто визначений національною експертною радою переможцями у номінаціях «Благодійність у соціальній сфері» та «Місцева благодійність», дізнаємося на урочистій церемонії нагородження найефективніших благодійників області.

Нагороди отримають й три наших земляка, які з 1200 благодійників України визнані найефективнішими!

Джерело