Волонтера Сергія Ільчука посмертно нагородили «Янголом перемоги»

В рамках онлайн церемонії нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна-2021» було оголошено про вручення першої спеціальної відзнаки – «Янгол Перемоги». Нагородили нею посмертно «За самовіддане служіння народу України та волонтерську роботу» волонтера з Рівненщини Сергія Ільчука

Сергій Ільчук проживав у селі Колоденка, працював виконробом на будівництві, мав дружину, доньку і п’ятьох синів, найстаршому було 19 років, найменшому – лише два. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чоловік став волонтером, почав доставляти гуманітарні вантажі у зону активних бойових дій та врятував близько 300 українців з окупованої Київщини. На початку березня пан Сергій вирушив у свою шосту поїздку, яка стала для нього фатальною. Біля селища Бородянка автомобіль з позначкою «Евакуація», в якому він перебував, потрапив під обстріл. Сергій із численними пораненнями розвернув авто, доїхав до найближчого блокпосту. Українські захисники вкололи кровоспинне і доправили чоловіка у лікарню. Але врятувати волонтера не вдалося, 17 березня він помер у лікарні.

Перший «Янгол перемоги»:  статуетка «Ангел добра» і фінансова допомога були вручені дружині та дітям пана Сергія. Вручила його 7 червня 2022 року Голова Наглядової ради Національного конкурсу «Благодійна Україна», волонтерка, співачка, громадська діячка, мисткиня — Анжеліка Рудницька. Вона поспілкувалася з родиною волонтера.

Ми щиро співчуваємо всій родині, яка понесла таку тяжку втрату. Сергій Ільчук, ціною власного життя, зумів врятувати сотні людей від загибелі. Вічна шана та пам’ять Герою. Про Сергія Ільчука та його мужність розповіли у сюжеті  Суспільне. Рівне його дружина та син.

Слава Україні. Слава нашим Героям, Захисникам! Дякуємо, що наближаєте перемогу.

Нагадуємо, що у квітні 2022 року Асоціація благодійників України запровадила проєкт «Янголи перемоги» #янголи_перемоги. У цьому проєкті ми прагнемо зібрати інформацію про волонтерів та благодійників, які загинули або були поранені під час російсько-української війни. У подальшому плануємо відзначити цих людей та організувати допомогу їм та родинам. Якщо Ви володієте такою інформацією, то прохання перейти за лінком та ознайомитися детальніше з проєктом: https://blagoukraine.org/news/569-angle.html. Або ж пишіть на наші офіційні електронні адреси, або ж телефонуйте. Будемо вдячні всім, хто допоможе зібрати інформацію та допомогти віддячити нашим захисникам-волонтерам та благодійникам. Ми маємо вшанувати і підтримати наших Героїв у спільній справі – НАБЛИЖЕННІ ПЕРЕМОГИ.